X
    Categories: Yemek TarifleriSebze YemekleriZeytinyağlı Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Hazırlama Süresi: 45 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Bu zeytinyağlı yaprak sarma tarifi bilinen tariflerden biraz farklı.Ben genellikle yemeklerde çok tatlı lezzetleri sevmediğimden kendi zeytinyağlı sarma tarifimi sizinle paylaşmak istiyorum ve beğeneceğinize inanıyorum 🙂

Malzemeler

  • 250 gr. salamura veya taze yaprak
  • 2 adet soğan (minik minik doğranmış)
  • 1 su bardağı pirinç
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Birkaç dal maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber ve kimyon
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz

Zeytinyağılı Yaprak Sarma Yapılışı

  1. Öncelikle bir tencereye su koyarak kaynatıyoruz.Taze yaprak kullanacaksak yapraklarımızı yıkıyoruz.Ve tencerede kaynamış suyun içerisine atıyoruz.Yaprakların sap kısımları yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
  2. Yaprakları fazla haşlamamaya dikkat etmelisiniz yoksa sararken parçalanabilir.Saplar yumuşamaya başlayınca hemen alıp soğuk sudan geçiriyoruz.
  3. Bir taraftan da bir tavaya zeytinyağını koyup ocağın altını açalım.Soğanı ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.Ardından yıkanmış pirinci ekleyelim ve birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım.Ilınmaya başlayınca baharatlar, tuz şeker ve maydanozu ilave edip karıştıralım.
  4. İç harcımız ve yapraklar hazır olduğuna göre bir adet yaprağın sapını koparalım.Daha parlak olan yüzeyi dışarıya bakacak şeklilde iç harcımızdan bir miktar koyalım.Kenarlarından kapatarak saralım.
  5. Sarılamayacak durumda olan birkaç yaprak seçip tenceremizin dibini kaplayalım ve sardığımız yaprakları tencereye sıkı bir şekilde dizelim.Tüm yapraklar ve harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.
  6. Ardından tenceremizi ocağa koyalım.Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim.Biraz tuz serpip arzuya göre biraz nar ekşiside gezdirebilirsiniz.Sarmaların üzerini bir tabak ile kapatalım ve pişmeye bırakalım.
  7. Suyunu çektiğinde sarmalarımız da pişmiş olacaktır.En üstten bir sarmayı alıp pirinçlerin diri kalıp kalmadığını kontrol edelim.Eğer pişmediyse biraz daha su ekleyip pişirebilirsiniz.Pişen sarmaları soğuttuktan sonra llimon dilimleri ile servis edebilirsiniz.

Not

Sarma harcını bolca hazırlayıp buzluğa da koyabilirsiniz.Böylece dilediğiniz zaman hazır sarma harcı ile zeytnyağlı yaprak sarması yapabilir zamandan kazanabilirsiniz.

duygu: