X
    Categories: Yemek TarifleriZeytinyağlı Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Nohutlu Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Nohutlu Kereviz

Zeytinyağlı Nohutlu Kereviz Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Zeytinyağlılar denilince akla ilk gelen sebzelerin başında kereviz gelir. Bir de başka sebzelerle de pişince tadından yenmez. Farklı bir tat Zeytinyağlı Nohutlu Kereviz Tarifini denemelisiniz…

Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 baş kereviz
  • 2 adet patates
  • zeytinyağı
  • bir tutam şeker
  • tuz
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 adet portakalın ince dilimlenmiş kabuğu
  • 5-6 dal dereotu
  • 1 limon suyu

Zeytinyağlı Nohutlu Kereviz Yapılışı

  1. İlk olarak tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanları koyuyoruz kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra kerevizleri,patatesleri ve havuçları güzelce yıkayıp kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Kerevizleri kararmaması için limonlu suda bekletelim.
  2. Portakalı da güzelce yıkayıp suyunu sıkalım ve kabuklarını da ince ince dilimleyelim. Dereotlarını da yıkayıp yaprak yaprak ayıralım.
  3. Soğanların üzerine patatesleri atıp bir kaç dakika karıştıralım. Daha sonra havuçları da atıp kavuralım. Ve son olarakta kerevizleri de atıp birlikte 5 dakika kapağını kapatalım ve bekleyelim. Üzerlerine nohutu, portakal dilimlerini ve portakal kabuklarını da ilave edelim. Üzerlerini örtecek kadar kaynamış su ilave edelim, tuzu ve şekeride koyup kapağını kapatıp yaklaşık yarım saat pişmeye bırakalım. Piştikten sonra dereotlarınıda ilave edip dinlenmeye bırakalım.

Not

Zeytinyağlı Nohutlu Kereviz Tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

simge serçe: