X
    Categories: Yemek TarifleriVejeteryan Yemek TarifleriZeytinyağlı Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Havuç Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Havuç Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Havuç Dolması Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Enfes bir yemek tarif olan havuç dolması tarifi sofraya hem renk hem de lezzet katacak zeytinyağılardan birisi.Merak etmeyin havuç dolması tarifinin hazırlanması düşündüğünüz kadar zor değil.

Malzemeler

  • 3 adet iri havuç
  • 1 adet soğan (küçük doğranmış)
  • yarım su bardağı kırık pirinç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • bir çimdik tarçın ve şeker
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • tuz, karabiber

Zeytinyağlı Havuç Dolması Yapılışı

  1. Öncelikle havuçların kabuklarını soyup iki parçaya bölüp sıcak suda birkaç dakika bekletelim.Ardından soğumaya bırakalım.
  2. Bir tavaya zeytinyağını koyup üzerine soğanı koyup pembeleşinceye kadar kavuralım.Dolmalık fıstığıda ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
  3. Ardından pirinç, kuş üzümü, baharatlar, tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım.Üzerine yarım su bardağı daha su ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Soğuyan havuçların içini sebze oyacağı ile oyalım ve hazırladığımız harç ile dolduralım.Tencereye doldurduğumuz kısımlar yukarı bakacak şekilde dizelim.Tencereyi havuçların üzerini geçmeyecek kadar su ile dolduralım ve pişmeye bırakalım.

Not

Zeytinyağlı havuç dolması tarifini dilerseniz 1 gün beklettikten sonrada servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

duygu: