X
    Categories: Yemek TarifleriDiyet Yemek TarifleriSebze YemekleriVejeteryan Yemek TarifleriZeytinyağlı Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Nefis mi nefis zeytinyağlı bakla tarifiyle bugün sofralarımızı renklendirelim. Mis gibi zeytinyağıyla nefis bir lezzetin tarifini hemen paylaşıyorum.

Malzemeler

  • 1 kilo bakla
  • 1 tane limonun suyu
  • 3 tane soğan
  • 1 dal taze sarımsak
  • 8 kaşık zeytinyağı
  • 1 kaşık un
  • 1 tatlı kaşığı ile şeker
  • 1.5 bardak sıcak su
  • 5-6 dal dereotu
  • Yeteri Kadar tuz

Zeytinyağlı Bakla Tarifinin Yapılışı

  1. Baklalarımızı yıkayıp ayıklıyoruz ve bir kabın içine suyumuzu ilave edip yarım limon suyumuzu koyuyoruz. Soğanımızı ve sarımsağımızı ince ince kıyıyoruz. Bir tencereye zeytinyağımızı koyup soğanlarımızı ilave edip kavuruyoruz.
  2. Unumuzu da ilave edip kavuruyoruz ve baklamızı ve taze sarımsağımızı ilave edip karıştıyoruz.  Kapağı kapalı 5 dakika kadar piştikten sonra içine tuzumuzu, sıcak suyumuzu, şekerimizi ve kalan limon suyumuzu ilave ediyoruz.
  3. Baklalarımız yumuşayana kadar pişiriyoruz ve dereotumzu da yıkayıp tenceremizin üzerinden serpiyoruz.

Not

Afiyet olsun.

duygu: