X
    Categories: Yemek TarifleriHamurişi Tarifleri

Zeytinli Ekmek Tarifi

zeytinli ekmek tarifi

Zeytinli Ekmek Tarifi

Kaç Kişilik: 10-12

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Organik ev yapımı ekmek gibisi yoktur… Hele ki fırından çıktğında eve yaydığı o koku misss…Ev yapımı Zeytinli Ekmek Tarifi’ni denemelisiniz…

Malzemeler

  • 1 kg. un
  • 100 gram tereyağı
  • 50 gram kuru maya
  • 1 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
  • yarım su bardağı kurutulmuş ince dilimlenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım litre su

Zeytinli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına kurutulmuş domates, zeytin haricinde geriye kalan bütün malzemeleri koyup güzelce karıştırıyoruz. Hamur kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika yoğuruyoruz. Sonra içine domatesi ve zeytini de ekliyeyip biraz daha yoğuruyoruz. Kabınızın kapağı varsa kapatıyoruz yoksa bir bezi ıslatıp üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. 1 saat beklenmesi yeterli olacaktır.
  2. Yağlanmış fırın tepsisine hamurumuzu yayıyoruz. (kek kalıpları yada borcamlarda olabilir.)
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece frında yaklaşık 45 dakika pişriyoruz. Ekmeğimizi soğuttuktan sonra dilimliyoruz.

Not

Ev yapımı Zeytinli Ekmek hazırdır. Afiyet bal şeker olsun…

simge serçe: