X
    Categories: Yemek TarifleriHamurişi Tarifleri

Yumuşak Poğaça Tarifi

yumusak pogaca tarifi

Yumuşak Poğaça Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Anne eli değmiş kadar lezzetli ve pofuduk bir poğaça istiyorsanız buyrun Yumuşak Poğaça Tarifi’ne…

Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 100 ml sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yumurta
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • Alabildiği kadar un(yaklaşık 5 bardak)
  • 1,5 su bardağı süt

Yumuşak Poğaça Yapılışı

  1. Poğaçamızın yumuşak olması için öncelikle sütümüzümü ısıtıyoruz. Ve bir kabın içine yarım bardak sütü, mayayı ve şekeri ilave ederek kabarması için bekliyoruz.
  2. Yoğurma kabımıza ısttığımız diğer yarım bardak sütü, kalan yarım bardak soğuk sütü, tuzu, yağı, yumurtaların akını ve şekeri ilave ediyoruz. Daha sonra unu eleyerek yavaş yavaş koyuyoruz ve hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. yoğurma işlemi bitince üzerini ıslak bir bezle yada kapağı ile kapatıp bir saat kadar kabarmasını bekliyoruz.
  3. 1 saat sonra elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak istediğimiz şekli veriyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pempeleşinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.

Not

Yumuşak Poğaça Tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

simge serçe: