X
    Categories: Tatlı TarifleriŞerbetli Tatlı Tarifleri

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi

vezir parmagi tatlisi tarifi

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifini günlerinizde çeşitlilik arkadaşlarınıza ikram edebilirsiniz. Tarifini paylaşıp paylaşmamak size kalmış 😉

Hamuru için;

  • 160 gram tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için ;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi

  1. Hamuru için gerekli olan malzemeleri büyükçe bir kapta karıştırıyoruz. Malzemeleri homojen kıvama getirince elimizle parmak şeklini veriyoruz. Avucumuzun içinde rahatlıkla yuvarlayabiliriz.
  2. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. fırındakiler pişerken bizde tenceremizin içine suyu ve şekeri kaynatıyoruz. Ve soğuması için ocaktan alıyoruz.
  3. Fırındakileri çıkartıp biraz ılıtıyoruz ve şerbetimizde ılıkken üzerine döküyoruz. 3- 4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Not

Vezir Parmağı Tatlısı hazırdır. Afiyet olsun.

simge serçe: