X
    Categories: Yemek TarifleriKahvaltılık Tarifler

Tuzsuz Çökelek Tarifi

Tuzsuz Cokelek Tarifi

Tuzsuz Çökelek Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 5 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Son zamanlarda ev yapımı yiyecekler fazlasıyla tutuluyor. Kendi mutfağınızda severek yaptığınız organik lezzetler gibisi yoktur… Bugün size çok kolay ve lezzetli ev yapımı tuzsuz çökelek tarifi veriyorum. Üzerine isteğe bağlı çörek otu, kuru üzüm ceviz gibi farklı tatlarla tüketebilirsiniz…

Malzemeler

  • 1 litre açık süt
  • 1 adet limon suyu

Tuzsuz Çökelek Yapılışı

  1. Büyük bir tancereye sütümüzü koyup kaynatıyoruz. Kaynayan süt köpükleşmeye başlayınca limon suyumuzu ilave edip sürekli karıştırıyoruz.
  2. Süt yaklaşık 10 dakika kaynadıktan sonra (fokurdamaya başlayınca) kesilecek ve iri parçalar olacaktır. Elde ettiğimiz topakları süzgeçe koyuyoruz ve peynirin suyunun süzülmesini bekliyoruz.
  3. Süzülme işlemi tamamlanınca tuzsuz çökeleğimiz yemek için hazır olacaktır…

Not

Tuzsuz çökeleği fazla bekletmeden en fazla 2-3 gün içerisinde tüketmeli ve buzdolabında saklamalısınız… Afiyet olsun…

simge serçe: