X
    Categories: Tatlı TarifleriSütlü Tatlı TarifleriŞerbetli Tatlı Tarifleri

Trileçe Tarifi

Trileçe Tarifi

Trileçe Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Bir Boşnak tatlısı olarak hayatımıza giren ve şu sıralar sıkça karşımıza çıkan trileçe tarifini vereceğim.Yapımı biraz zahmetli olsada gerçekten uğraşınıza değecek bir lezzete sahip olan trileçe tarifini mutlaka denemelisiniz.

Keki için

  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3 su bardağı süt (koyun, keçi ve inek sütünden 1’er bardak)
  • 1 paket krema
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema

Trileçe Yapılışı

  1. Öncelikle trileçe tatlımızın kekini hazırlıyoruz.yumurta ve şekeri bir kaba alıp güzelce çırpıyoruz.Ardından kalan kek malzemelerini ekliyoruz.
  2. Yağlanmış tepsiye döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  3. Diğer taraftan şerbetimizin yapımına geçiyoruz.Tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz.Fakat pişirmiyoruz.Fırından çıkardığımız sıcak kekin üzerine gezdiriyoruz.
  4. Trileçe sosu içinse şekerimizi yapışmaz bir tavaya alıyoruz ve ocakta karamelize ediyoruz.Karamel kıvamını alınca ocaktan alıyoruz.Tereyağı ve kremayı ilave edip karıştırıyoruz.
  5. Şerbetini de döktüğümüz kekin üzerine karamel sosumuzu yayıyoruz.Daha sonra ılındıktan sonra buzdolabında 2 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.

Not

Trileçe tatlısı tarifinin asıl sırrı farklı süt çeşitlerinin bir arada kullanılması.Fakat imkanınız yoksa inek sütü ile de yapabilirsiniz.Çünkü krema da o lezzeti verecektir.Afiyet olsun.

duygu: