X
    Categories: Pratik TariflerPratik Yemek TarifleriYemek TarifleriMakarna Tarifleri

Ton Balıklı Makarna Tarifi

Ton Balıklı Makarna Tarifi

Ton Balıklı Makarna Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 7 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Ton balıklı makarna tarifini yaparken ton balığının yağını mutlaka süzmelisiniz yoksa yemek, balığın yağından dolayı ağır oluyor. Bu makarnanın yanında akdeniz ya da başka bir salata sofralara eklendiğinde doyurucu doyuru oluyor.

Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 kutu ton balığı
  • 3 adet domates
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • Tuz

Ton Balıklı Makarna Tarifi Yapılışı

  1. İstediğiniz makarnayı önceden ısınmış tenceredeki suya atın ve haşlayın.Bir tavaya tereyağı koyun, eridikten sonra zeytin yağını ekleyin.
  2. Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranarak yağın içine atılır. Birkaç dakika çevirdikten sonra ton balığının yağını süzülür ve ince ince doğranarak yağın içine atılır. Beş dakika kadar kısık ateşte pişirilir.
  3. İçine istediğiniz baharatları ekleyin ve ocaktan alın. Sosu pişen makarnanın üzerine dökün.Mayonezi biraz sulandırın ve ton balıklı sosun üzerine ilave edin.

Not

Sıcak olarak servis yapın.

duygu: