X
    Categories: Yemek TarifleriSebze YemekleriVejeteryan Yemek Tarifleri

Tereyağlı Yelpaze Patates Tarifi

tereyagli yelpaze patates tarifi

Tereyağlı Yelpaze Patates Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 5 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Sofralarda çok şık bir sunum olan Tereyağlı Yelpaze Patates Tarifini et yemeklerin yanına garnitür olarak gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz…

Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • deniz tuzu
  • karabiber
  • biberiye

Tereyağlı Yelpaze Patates Yapılışı

  1. ilk olarak patateslerimizi güzelce yıkayıp bir fırça yardımı ile fırçalıyoruz. Alt kısmından birazcık kesiyoruz. tepside dik durmasını sağlamak için. Daha sonra üstlerinden resimdeki gibi patatesi tam kesmeden ince ince dikkatlice kesiyoruz.
  2. Tereyağını küçük bir sos tavasına alıp eriyene kadar kısık ateşte durdurun sonra kenara alın. Yumurta fırçası ile patateslerin hertarafini yağlayın.(bunun için tereyağın yarısını kullanmaya özen gösterin.) Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yada borcama patatesleri koyup önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15 dakika pişirin.
  3. Kalan tereyağlı kaışım içine tuzu, karabiberi ve biberiyeyi koyup karıştırın. Fırından cıkarttığımız patateslerin üstelerine ve dilimlerin arasına bu karışımdan sürüyoruz. Ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika daha pişriyoruz.

Not

Tereyağlı Yelpaze Patates Tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

simge serçe: