X
    Categories: Aperatif TariflerPratik TariflerPratik Yemek TarifleriYemek Tarifleri

Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek Tarifi

sarımsakli tereyaglı ekmek tarifi

Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 5 Dakika

Pişirme Süresi: 10 Dakika

Pratik tereyağlı sarımsaklı ekmek tarifini kahvaltılarda, davetlerinizde ya da akşam yemeklerinizde kısacası dilediğiniz zaman kolayca yapabilirsiniz…

Malzemeler

  • 1 adet ekmek
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2-3 dal maydanoz
  • tuz karabiber

Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek Yapılışı

  1. Ekmeğimizi dilimliyoruz. Küçük bir kasede erimiş tereyağını, zeytinyağını, rendelenmiş sarımsağı ve baharatları koyup karıştırıyoruz.
  2. Maydanozları da minicik doğruyoruz.
  3. Fırın tepsisine ekmekleri koyuyoruz. Üzerine yağlı sarımsaklı karışımdan sürüyoruz. Ve azıcık maydanoz serpiyoruz. Ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında ekmekler kızarana kadar yaklaışık 10 dakika pişiriyoruz.

Not

Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek Tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

simge serçe: