X
    Categories: Yemek TarifleriMakarna Tarifleri

Tereyağlı Erişte Tarifi

Tereyağlı Erişte Tarifi

Tereyağlı Erişte Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 3 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Erişteyi en çok tereyağlı seviyorum. Ben bilmeden önce de anneannem yapardı. Tereyağlı erişte tarifi aslında çok pratiktir ve lezizdir de.

Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • su

Tereyağlı Erişte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye tereyağını eritip, üzerine de erişteyi ekleyin. Eriştelerin rengi değişene kadar kavurun. Rengi değiştikten sonra ise üzerine su ve tuzu ekleyin ve kaynayana kadar pişirin.

Not

Pişen tereyağlı eriştenin üzerine peynir ya da ceviz dökerek servis edebilirsiniz.

duygu: