X
    Categories: Yemek TarifleriTavuk Yemekleri

Tavuklu Krep Tarifi

Tavuklu Krep Tarifi

Tavuklu Krep Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Kahvaltıların gözdesi krep tarifini akşam yemeği için hazırlamaya ne dersiniz? Krep tavuk ile buluştu ve müthiş kaşar eritmesiyle tavuklu krep tarifine dönüştü.O zaman hemen fırında tavuklu krep tarifine geçelim.

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kaşar peyniri rendesi (üzeri için)

Beşamel sos için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • tuz

İçi için

  • 500 gr tavuk göğsü
  • maydanoz (ince kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Fırında Tavuklu Krep Yapılışı

  1. Öncelikle tavuklu krep tarifi için iç harcımızı hazırlamakla başlıyoruz.Tavukları kuşbaşı doğrayı sıvı yağda sotelemeye başlıyoruz.Tavuklar suyunu çekmeye başlayınca biraz daha kızartıp ocağın altını kapatıyoruz.Üzerine maydanoz ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Bir taraftan da beşamel sos için tereyağını tencerede eritiyoruz.Üzerine unu ilave edip kokusu çıkıp rengi dönene kadar kavuruyoruz.Üzerine topaklanmaması için sütü yavaş yavaş ve karıştırarak ilave ediyoruz.
  3. Krep içinse yumurta, un, süt ve tuzu bir kapta güzelce çırpıyoruz.Krep tavasına birkaç damla sıvı yağ damlatıp güzelce kızdırdıktan sonra 1 kepçe krem harcından döküp yaydırıyoruz.Tüm malzeme bitene kadar bu işlem tekrarlıyoruz.
  4. Hazır olan kreplerin arasına tavuklu harcımızdan ekleyip kapatıyoruz.Yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.Üzerine kaşar peyniri serperek önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Not

Tavuklu krep tarifi birazcık uğraşınıza değecek ve herkes tarafından çok beğenilecektir.

duygu: