X
    Categories: Yemek TarifleriSebze Yemekleri

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi

Tavuklu Bezelye Yemeği

Tavuklu Bezelye Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Yaz aylarında buzluğa attığınız veya konserve yapıp sakladığınız bezelyeleri pişirme vakti geldi.Bugün tavuklu bezelye yemeği tarifini vereceğim.

Malzemeler

  • yarım kg. bezelye (ayıklanmış)
  • 1 parça tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • karabiber, tuz

Tavuklu Bezelye Yemeğinin Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsünü tenzereye alıyoruz.Üzerinin geçecek kadar su ekliyor, pişmeye bırakıyoruz.
  2. Tavuk göğsünün pişmesine yakın başka bir tencereye sıvı yağımızı koyuyoruz.Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp sıvı yağ da pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Pembeleşen soğanlara salçamızı ekliyoruz.
  3. Bu arada havuçlarımızı halka halka doğruyoruz.Ve kavurduğumuz soğanlara ekliyoruz.Havuçlar pişmeye yakın haşladığımız tavuk göğsünü ilave ediyoruz.Suyunu koymuyoruz.Bir tur daha böyle kavurduktan sonra bezelyeleri ve yemeklik doğradığımız patatesleri ekleyip biraz daha kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Son olarak üzerini iki parmak geçecek kadar önce tavuk suyu, sonra içme suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.Tuzunu ve karabiberi de ilave edip kapağını kaaptıyoruz.Tüm malzemeler yumuşayıp özdeşleşene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.

Not

Tavuklu bezelye yemeği servise hazırdır, afiyet olsun.

duygu: