X
    Categories: Tatlı TarifleriSütlü Tatlı Tarifleri

Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk Göğsü Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Biraz zahmetli ama sonunda bunu hakedecek olan bir tatlı tavuk göğsü tatlısı. Tarifini sizlerle paylaşıp tavuk göğsü tarifimizin nasıl yapıldığını sizlerle göreceğiz.

Malzemeler

  • 1 litre kadar süt
  • 240 gr şeker
  • 50 gr kadar nişasta
  • 50 gr kadar nişasta
  • 250 gr tavuğun göğüs kısmından
  • 1 tutam kadar tuz
  • Bir miktar tarçın

Tavuk Göğsü Tarifinin Yapılışı

  1. İlk olarak 1 bardak sütümüzü ayırıyoruz ve geri kalan sütümüzü bir tutam tuz ile bir tencerede kaynatıyoruz. Başka bir kabın içine de ayırdığımız sütü alıyoruz ve içine nişastamızı ve pirinç unumuzu ilave edip iyice ezerek  karıştırıyoruz. Daha sonra şekerimiz ile birlikte tenceremize ilave ediyoruz. İyice karıltırıyoruz. Bir başka tencerede de tavuk etimizi haşlıyoruz ve etlerini boylamasına ayırıyoruz.
  2. Ayırdığımız tavuk etlerini avcumuzda yuvarlayıp suyun içine koyuyoruz. Sonra sudan alıp tekrar elimizde ovuşturalım. 1 kepçe kadar etlerin üzerine döküp iyice ezelim.
  3. Ezdiğimiz lifleri muhallebi tenceresine ilave ediyoruz biraz daha pişirdikten sonra suyla ıslanmış tepsimize döküyoruz.  Daha sonra tatlımızı dilimleyip üzerine tarçın ekip servis edelim.

Not

Afiyet olsun.

duygu: