X
    Categories: Yemek TarifleriBalık ve Deniz Ürünleri

Sushi Tarifi

Sushi Yapılışı

Sushi Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 25 Dakika

Hayatınızda bir kere olsun tatmanız gereken bir yiyecek.Bir çok insan tatmadan önce ön yargılı davranabiliyor fakat yedikten sonra eminim vazgeçemeyeceksiniz.

Malzemeler

  • 100 gr pirinç
  • İnce dilimlenmiş somon
  • Buharda pişirilmiş karides
  • jülyen dilimlenmiş salatalık ve avokado
  • 1 çay bardağı pirinç sirkesi
  • İnce dilimlenmiş levrek ve tonbalığı
  • 3 çay kaşığı tozşeker

Sushi Yapılışı

  1. Pirinci suya bulanıklık vermeyene kadar bol bol suyla yıkıyoruz. Tencereye alıp hafif diri kalacak şekilde pişirin ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra pirinç sirkesi ve şekeri ekleyip harmanlıyoruz.
  2. Pirinçten baş parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda köfte şeklinde parçalar hazırlıyoruz. Hazırladığımız pirinç parçalarının üzerine aynı boyutlarda kesilmiş tonbalığı, levrek, karides veya somon koyuyoruz. Servis tabağına dizdiğimiz sushileri zencefil turşusu, dilimlenmiş avokado, salatalık ve soya sosuyla birlikte servis yapıyoruz.

Sushi Tarifi – Tarif Önerisi

Sushi tarifi hazırdır. Çiğ tüketemeyenler için de pişmiş şekilde de tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yunus: