X
    Categories: Pratik TariflerPratik Yemek TarifleriYemek TarifleriTavuk Yemekleri

Souvlaki Tarifi

souvlaki tarifi

Souvlaki Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 10 Dakika

Akıllarda nedense et,tavuk yemekleri zor yemekler olarak yer etmiş. Bu çok pratik Souvlaki sizi Tarifi bildiğinizden yanıltıcak 😉

Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 12-16 adet kokteyl domates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı mercanköşk
  • 3 tatlı kaşığı limon suyu
  • Sıvı yağ, tuz

Souvlaki Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü 2-3 cm. aralıklarla kuşbaşı doğruyoruz.
  2. Bir kasede zeytinyağını, mercanköşkü ve limon suyunu karıştırıyoruz. Tavuk etlerimizi yarım saat kadar bu karışımin içinde bekletiyoruz. O sırada domateslerimizi yıkayıp sap kısımlarını incecik kesiyoruz.
  3. Şişlere sırasıyla tavuk etini ve domatesi diziyoruz ve üstelerine tuz gezdiriyoruz.Ve kızartma tavasında 2 yemek kaşığı sıvı yağda üzerleri kızarana kadar orta ateşte kızartıyoruz.

Not

Souvlaki Tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun…

simge serçe: