X
    Categories: Kurabiye TarifleriTatlı Tarifleri

Şipşak Kurabiye Tarifi

sipsak kurabiye tarifi

Şipşak Kurabiye Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

İstediğimiz her an herşeyi yapabilmemiz mümkün müdür tartışılır… Fakat canınız çektiğinde, acil misafir durumlarında ya da çocuğunuz tatlı diye tutturduğında Şipşak Kurabiye Tarifini anında yapablirsiniz 😉

Malzemeler

  • 200 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • alabildiğince un (yaklaşık 4 bardak)
  • toz şeker
  • 1 su bardağı ufalanmış fındık

Şipşak Kurabiye Yapılışı

  1. Yoğurma kabımıza tereyağını, yumurtanın sarısını, pudra şekerini ve kabartma tozunu alıp yoğurmaya başlıyoruz. Üzerine azar azar un eleyerek yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hamurumuz istediğimiz kıvamı elde edince ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz.
  2. Şekeri ve fındık kırıgını bir tabakta karıştırıyoruz. Ceviz büyüklüğnde ki hamurumuzu avcumuzun içinde yumarlayıp önce yumurtanın beyazına sonra da fındıklı karışıma batırıyoruz.
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.

Not

Şipşak Kurabiye piştikten sonra fırında 5 dakika bekletilip çıkartılır ve soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun.

simge serçe: