X
    Categories: Yemek TarifleriPilav Tarifleri

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Pilavın her çeşidi güzeldir fakat şehriyeli pirinç pilavı tarifi ise bir başka güzeldir. Yanında sulu yemek de olursa, tencerede daha fazla var mı diye arayacağınızı düşünüyorum.

Malzemeler

  • 2 bardak pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 bardak tel şehriye
  • 4 bardak su
  • 2 çay kaşığı tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tencereye zeytinyağı ve tereyağı eklenip karıştırılır.
  2. O esnada pirinçlerin beyazlığı gidene kadar yıkanıp, nişastasından arındırılır.
  3. Tenceredeki yağ hafif köpürmeye başladığında önce şehriye dökülür ve kavrulur.Şehriyenin rengi koyulaşmaya başladığında ise, yıkanan pirinç de eklenip karıştırılır.Şehriye ile pirinç birlikte kavrulduğunda ve rengi hafif şeffaf olduğunda ise su eklenir ve karıştırılır.
  4. Daha sonra tuz eklenip tekrar karıştırılır ve kapağı kapatılır.
  5. Tencerede hiç su kalmadığında, ocağın altı söndürülür ve pilavın üzerine kağıt havlu koyulup demlenmeye bırakılır.

Not

Demlenen şehriyeli pilavımız servise hazır, afiyet olsun.

duygu: