X
    Categories: Yemek TarifleriEt Yemekleri

Saç Kavurma Tarifi

sac-kavurma-tarifi

Saç Kavurma Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Tanıdığım herkesin çok severek tükettiği et yemeklerinin başında gelen dillere destan saç kavurma tarifini sizelerle paylaşmak istedim. Gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz…

Malzemeler

  • 1 kilo kuzu kuşbaşı eti
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • tuz, karabiber

Saç Kavurma Yapılışı

  1. Biberlerimizi yıkayıp küçük küçük doğruyoruz. Soğanlarımızıda yemeklik doğruyoruz. Ve saç kavurma tavasına önce yağımızı sonra bütün sarımsakları, soğanları, biberleri koyup harlı ateşte 5 dakika kadar hızlıca çevirerek pişmeye başlıyoruz.
  2. Daha sonra da etleri ilave edip karıştırıyoruz. Tuz ve baharatlarımızı da koyup üstün körü karıştırıp kısık ateşte kapağını kapatıp kendi suyunu salmasını sağlıyoruz ve pişirmeye bırakıyoruz.Yaklaşık yarım saat sonra yemeğimiz pişmiş hale gelecektir.
  3. Piştikten sonra sıcağı sıcağına servis yapmalısınız…

Not

Saç kavurma tarifi çok beğenilen ve afiyetle tüketilen bir yemektir. Özellikle saç kavurma tavalarında yapıldığında daha lezzetli oluyor. Sizde lezzetine lezzet katmak istiyorsanız Lava saç kavurma tavalarına buradan ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun.

simge serçe:

View Comments