X
    Categories: Yemek TarifleriEt Yemekleri

Rozbif Tarifi

rosbif tarifi

Rozbif Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Davet sofralarına yakışan yemeklerden Rozbif Tarifinin yanına sebzeli garnitürler ile çok şık bir yemek masası yaratabilirsiniz…

Malzemeler

  • 1 kilo dana kontrfile
  • 100 gram tereyağı
  • tuz
  • tane karabiber
  • kimyon

Rozbif Yapılışı

  1. Etimizin her tarafını güzelce baharatlarımızla buluyoruz. Kızartma tavasına tereyağını alıp kızdırıyoruz. daha sonra etin hertarafını güzelce kızartıyoruz.
  2. Kızarttığımız eti fırın kabına koyuyoruz. Üzerini tavadaki kalan yağla önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz. Üzerinin daha fazla kızarmasını istemezseniz alimünyum folyo ile fırın kabın üzerini örtebilrsiniz.
  3. Fırından aldığımız eti dilimleyip servis edebilirsiniz.

Not

Rozbif Tarifimiz hazırdır. Sıcak servis ediniz.

simge serçe: