X
    Categories: Yemek TarifleriSalata TarifleriVejeteryan Yemek Tarifleri

Roka Parmesan Salatası Tarifi

Roka Parmesan Salatası Tarifi

Roka Parmesan Salatası Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

roka parmesan salatasında ben ceviz tercih ediyorum. Ama siz kuru kayısı, fıstık ve kuru üzüm gibi baskın tatlarla süsleyebilirsiniz…

Malzemeler

  • 10 dal roka
  • 2 adet marul yaprağı
  • 2 dal nane
  • 1 avuç kırılmış ceviz
  • 1 avuç nar
  • 10-15 adet minik domates
  • 50 gram kırık parmesan peyniri
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Roka Parmesan Salatası Yapılışı

  1. Roka, nane ve marul yapraklarını güzelce yıkayıp kurutuyoruz. Rokanın ve nanenin yaprak kısımlarını elimizle kopartıyoruz. Marul yapraklarını bıçak değmeden (vitamini gitmesin) elimizle bölüyoruz.
  2. Salata kaselerini önce marul yapraklarını üzerine roka ve nane yapraklarını koyuyoruz. Daha sonra yıkanmış domateslerimizi ortadan bölüp tabakların üzerlerini koyuyoruz.
  3. En üstede narları, cevizleri ve parmesan peynirlerini koyuyoruz. Zeytinyağı ve nar ekşisi gezdiriyoruz ve afiyetle yiyoruz.

Not

Roka parmesan salatası hazırdır. Afiyet olsun.

simge serçe: