X
    Categories: Tatlı TarifleriPasta Tarifleri

Pratik Torpil Pastası Tarifi

Pratik Torpil Pastası Tarifi

Pratik Torpil Pastası Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Pastaneden aldığınız nefis torpil pastasının yapımının bu kadar kolay olduğuna inanamayacaksınız.Artık sizde evinizde mis gibi tazecik torpil pastası hazırlayabileceksiniz.

Malzemeler

  • 4 adet milföy hamuru
  • 1 paket vanilyalı dolgu kreması
  • 2 çay bardağı soğuk süt
  • pudra şekeri
  • kırılmış fındık

Torpil Pastası Yapılışı

  1. Öncelikle milföyleri buzluktan çıkarıp biraz yumuşaması için bir kenara alıyoruz.Genelde metal külahlar satılıyor ama ben kendi külahlarımı kendim yaptım.Yağlı kağıt yardımıyla kenarlarından kıvırarak huni şeklinde 4 külah hazırlıyoruz.
  2. Ardından yumuşayan milföy hamurlarını uzunlamasına açıyoruz.Her bir milföyden beş şerit çıkacak şekilde uzunlamasına kesiyoruz.Her bir külaha 1 milföy denk geliyor.Bunları yağlı kağıttan yaptığımız külahların dar kısmından başlayarak uçlarını birbiri üstüne getirerek sarıyoruz.
  3. Önceden 170 derece de ısıttığımız fırında yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizerek pişiriyoruz.Üzeri hafif kızarana kadar piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Dolgu kremasını süt ile koyulaşıncaya kadar çırpıyoruz.Soğuyan milföylerin içindeki hunileri çıkarıp bir sıkma torbası yardımıyla milföylerin içini doldurup buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
  5. Daha sonra torpilleri dolaptan çıkarıp geniş kısmını fındık ile kaplayıp üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Not

Artık bu torpil tarifi ile evinizde kendi ellerinizle sevdiklerinize torpil pastası hazırlayabilirsiinz.Afiyet olsun.

duygu: