X
    Categories: Pratik TariflerYemek TarifleriHamurişi Tarifleri

Pratik Pişi

Pisi Tarifi

Pratik Pişi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 5 Dakika

Çay demlenirken hazırlayabileceğiniz Pratik Pişi tarifi ile Ne yesem krizine kısa sürede çözüm getiriyoruz…

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Alabildiğine buğday unu
  • 2 yumurta
  • Çiçek yağı (kızartmak için)
  • Mısır unu (hamur açarken kullanmak için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz

Pratik Pişi Yapılışı

  1. Kabartma tozu,tuz,yumurta ve yoğurdu bir kapta karıştırıyoruz. Aynı kabın içinde yavaş yavaş buğday ununu ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. (eliniz yapışmayacak kıvama gelene kadar)
  2. Tezgahın üzerine mısır ununu serpip hamurumuzu merdane ile açalım. 1 cm den kalın olmayacak şekilde hamurumuzu acıyoruz.
  3. Daha sonra bıçak yardımıyla dilediğimiz şekilde kesiyoruz. genelde baklava şeklinde yada bardak kapatarak yuvarlak şekilde yapılır.
  4. Kesilen hamur parçalarını tavada kızdırdığımız hamur parçalarını arkalı önlü kızartıyoruz.

Not

Demli bir çay ile birlikte içi boş pişilerimizin yanına peynir yada reçel ile yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

simge serçe: