X
    Categories: Tatlı TarifleriMeyveli TatlılarMutfak NotlarıKış ve Yaz Hazırlıkları

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

portakal kabugu receli tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 1 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Kış aylarının son demlerini yaşarken hazırlıklarımızı yavaş yavaş tamamlıyoruz. Portakal kabuğu reçeli tarifi ile yaz aylarını iyi bir hazırlık yapabilrsiniz…

Malzemeler

  • 6 adet portakal kabuğu
  • 6 bardak toz şeker
  • 3 bardak su
  • 5-6 adet karanfil
  • yarım limon suyu

Portakal Kabuğu Reçeli Yapılışı

  1. Portakal kabuklarını ince ince kesiyoruz. Ve 2-3 kez kaynatıp suyunu süzüyoruz. Büyük bir tencere içine kabukları koyup üzerine toz şekeri ilave ediyoruz. Birlikte kaynatıyoruz. Şeker erimeye başlayınca suyunu ve limon suyunu da ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Reçelimiz koyu bir kıvam alınca altını kapatıyoruz.
  2. Kavanozlara veya kahvaltı kaplarına döküyoruz.

Not

Portakal kabuğu reçelini soğuk ya da ılık tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

simge serçe: