X
    Categories: Yemek TarifleriHamurişi Tarifleri

Patatesli Kıymalı Börek Tarifi

Patatesli Kıymalı Börek Tarifi

Patatesli Kıymalı Börek Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Çay sohbetlerinizin daha da keyifli bir hal almasını sağlayan patatesli kıymalı börek tarifi… Çıtır çıtır ağızda dağılan kıvamı ile sizleri kendine çok sevdirecek 😉

Malzemeler

  • 1 kilo yufka
  • 200 gram kıyma
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 5 dal maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 şişe soda
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım çay bardak sıvı yağ
  • tuz, karabiber
  • çörekotu, susam

Patatesli Kıymalı Börek Yapılışı

  1. Tavaya zeytinyağını koyup yemeklik doğranmış soğanı koyuyoruz. 5 dakika kadar kavuruyoruz. Üzerine kıymayı koyup kısık ateşte kavuruyoruz.
  2. Pateteslerin kabuklarını soyup rendeliyoruz. Ve kıymanın üzerine koyuyoruz. salçayı da koyup güzelce karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.
  3. İnce ince kıyılmış maydanozları, tuzu ve karabiberi de ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Ve daha sonra soğuması için ocaktan alıyoruz.
  4. Bir kasenin içerisinde sodayı, sütü ve sıvı yağı koyup karıştırıyoruz.Yufkaları tezgaha açıyoruz. Üzerine hazırladığımız sodalı karışımdan fırça ile sürüyoruz ikiye katlayıp üstede aynı karışımdan sürüyoruz. ve yufkaya kıymalı patatesli harçtan koyuyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz.
  5. Ruloyu ortadan ikiye kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Bütün yufkalarımızı aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurtayı sürüp çörekotu ve susamı serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pempeleşinceye kadar 30 dakika pişiriyoruz.

Not

Patatesli kıymalı börek tarifi hazırdır. Afiyet olsun.

simge serçe: