X
    Categories: Tatlı TarifleriPasta TarifleriSütlü Tatlı Tarifleri

Pastacı Kreması Tarifi

pastacı-kreması-tarifi

Pastacı Kreması Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 1 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Pastanelerde pastaların, kurabiyelerin içine koyulan ve sırf kremayı yemek için koca bir dilim pasta sipariş ettiğimiz pastacı kreması tarifini evinizde yapması artık çok kolay… Buyrun tarife 😉

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yumurta sarısı
  • 1,5 bardak süt(oda sıcaklığında)
  • un (yaklaşık 3 yemek kaşığı)
  • 2 paket vanilya

Pastacı Kreması Yapılışı

  1. Öncelikle genişçe bir çırpma kabın içine yumurta sarılarını koyuyoruz. Üzerine de toz şekeri ilave edip güzelce mikser yardımı ile köpük kıvamı alana kadar çırpıyoruz. Daha sonra sütü koyup çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Vanilyayı, unu ve nişastayı yavaş yavaş ve azar azar koyup çırpma işlemine devam ediyoruz.
  3. Hazırladığımız karışımı küçük bir tencereye koyup tahta kaşıkla karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Biraz kıvama gelince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

Not

Pastacı kreması hazırdır. Soğutup kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

simge serçe: