X
    Categories: Yemek TarifleriHamurişi Tarifleri

Otlu Gözleme Tarifi

Otlu Gözleme Tarifi

Otlu Gözleme Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 10 Dakika

Evde açılmış lezzetli, mis kokulu otlu gözleme gibisi yoktur diyenler tarifimizi inceleyebilirler…İçine elinizde olan yeşil sebzelerden koyabilir ya da acı biber ile tatlandırabilirsiniz…

Hamuru için;

  • 5 kaşık un
  • su
  • tuz

İçi için;

  • Bir tutam ısırgan otu
  • 1 adet pırasa
  • 3-4 dal nane
  • karabiber
  • pulbiber
  • tuz
  • sıvı yağ

Otlu Gözleme Yapılışı

  1. Yoğurma kabımıza unu koyuyoruz. Üzerine azar azar su koyuyoruz. Kulak memesi kıvamında olacak kadar su ile hamuru yoğuruyoruz. Vaktiniz varsa biraz dinlendirirseniz daha güzel olur. Tezgahın üstüne koyup güzelce vura vura yoğuruyoruz. Sonra yumurta büyüklüğünde hamur parçaları yapıyoruz.
  2. Bir parça hamuru alıp oklava yada merdane yardımıyla incecik açıyoruz. Eğer yapışcak gibi olursa un serpebilirsiniz.
  3. Isırgan otunu, naneyi ve pırasayı yıkayıp küçük küçük doğruyoruz. Bir kaba koyuyoruz içine koyup üzerine pulbiber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Açtığımız hamurun içine iç harcımızı koyuyoruz ve kapatıyoruz. Tavaya sıvı yağ koyup kızdırıyoruz. Yaptığımız gözlemeyi kızartıyoruz. Yanı işlemi diğer bezeler içinde uyguluyoruz.

Not

Otlu gözleme hazırdır. Afiyet bal şeker olsun.

simge serçe: