X
    Categories: Yemek TarifleriMutfak NotlarıKış ve Yaz HazırlıklarıKahvaltılık Tarifler

Nane Reçeli Tarifi

Nane Reçeli Nasıl Yapılır

Nane Reçeli Tarifi

Kaç Kişilik: 1 kavanoz

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 50 Dakika

Kimimiz reçelci kimimiz ise balcıdır. Ben annemden gelen bir alışkanlıkla kesinlikçe reçelciyim. Kahvaltıda olmazda olmazımdır 🙂 Bu sebepten hemen herşeyin reçelini denemeye çalışıyorum. Acaba güzel olucak mı diye tereddütle denediğim bu efsane nane reçeli‘ni artık mutfağımdan eksik etmem…Öyle bir lezzet ki isterseniz reçel olarak yiyin isterseniz limonatanın içine aroma olarak koyun 😉 Daha fazla sözü uzatmadan hemen tarifine geçmek istiyorum…

Malzemeler

  • 6 demet taze nane
  • 2 bardak toz şeker
  • 1 litre su(5 bardak kadar)
  • 1 adet limon suyu(ya da limon tuzu)

Nane Reçeli Yapılışı

  1. Naneleri saplarından ayıklıyoruz. Ayıkladığımız yaprakları bir kaç kez güzelce yıkıyoruz.
  2. Genişçe bir kabın içerisinde nane yapraklarını şekeri koyup nane kokusunu salıncaya kadar ovalıyoruz.(ne kadar çok ovalarsanız reçel o kadar lezzetli oluyor.)
  3. Tencerenin içine naneleri koyup üzerine suyu ilave ediyoruz. Ve kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
  4. Yapraklar yumuşayıp kendilerini saldıktan sonra daha kıvamlı olması için limon suyunu koyuyoruz. Yaklaşık 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alıyoruz. Ilıması içine kenara alıyoruz. Soğuduktan sonra kavanoza doldurabilrisiniz.

Nane Reçeli – Tarif Önerisi

Nane reçeli tarifimiz hazırdır. Malzeme sayısını yarıya indirip daha az deneyebilirsiniz. Ama sonra keşke daha çok yapsaydım demek yok ;P Neyse ki gidip biraz daha nane almamanız için bir engel yok 🙂 Afiyet bal şeker olsun…

simge serçe: