X
    Categories: Yemek TarifleriPilav TarifleriVejeteryan Yemek Tarifleri

Meyhane Pilavı Tarifi

Meyhane Pilavı Tarifi

Meyhane Pilavı Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Özellikle tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan meyhane pilavı tarifini vereceğim.En sağlıklı pilav çeşitlerinden biri olan bulgur ile sebzelerin buluşması olan meyhane pilavı tarifini eminim siz de çok seveceksiniz.

Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz, karabiber,toz kırmızıbiber
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet tavuk bulyon

Meyhane Pilavı Yapılışı

  1. Öncelikle sıvı yağı tencereye alıyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp hefif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Ardından biberleri ince ince doğrayıp kavurmaya devam ediyoruz.
  2. Biberler pişmeye başlayınca domatesi de küçük küçük doğrayıp tenceremize ekliyoruz.Ardından salça ve sarımsağı da ekleyip domatesler pişene kadar kavuruyoruz.
  3. Bulguru güzelce yıkayıp süzdükten sonra tenceremize ilave ediyoruz.Üzerine sıcak suda tavuk bulyonu eritiyor ve kalan suyu da ekliyoruz.Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Not

Meyhane pilavı tarifi çok lezzetli olmasının yanında sağlıklı da bir pilav çeşididir.Bulgur pilavı çeşitlerini soframızdan eksik etmemeliyiz.Afiyet olsun.

duygu: