X
    Categories: Yemek TarifleriBakliyat Yemekleri

Mercimek Yemeği Tarifi

Mercimek Yemeği Tarifi

Mercimek Yemeği Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Kış aylarında bugün ne pişirsem diye düşünmekten kendimizi alamayıp, bakliyat yemeklerine yöneliveririz.Bugün de bir klasik olan mercimek yemeği tarifi nin farklı bir versiyonunu pişirmek istedik.

Malzemeler

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı un

Mercimek Yemeği Yapılışı

  1. öncelikle mercimekleri tencereye alıp biraz ön pişirme yapacağız.Mercimeklerin üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekliyoruz.Ve biraz diri kalacak şekilde pişiriyoruz.
  2. Bir taraftan da soğanlarımızı yemeklik doğrayıp, sıvı yağ da pembeleşene kadar kavurmaya başlıyoruz.O arada havucumuzun kabuklarını bıçağk yardımıyla kazıdıktan sonra küçük küçük doğrayıp, kavrulmakta olan soğana ilave ediyoruz.Daha sonra un ve salçayı soğanlarımızın üzerine ekleyip, biraz daha kavuruyoruz.
  3. Son olarak mercimeklerimizi de tencereye ekleyip, üzerini gçeecek kadar su koyuyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.Kıvam alana kadar pişen mercimek yemeğimizi biraz dinlendirip servis edebiliriz.

Not

Mercimek yemeği tarifini uyguladıktan sonra bir de yanına bulgur pilavı yaparsanız, bugün ne pişirsem derdinden kurtulup akşam yemeği menüsünü hazırlamış olacaksınız.Şimdiden afiyet olsun.

duygu: