X
    Categories: Kurabiye TarifleriTatlı Tarifleri

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

O satın aldığımız ya da cafelerde çayların yanına koyulan minik lezzet toplarının sırrını sizinle paylaşıyoruz… Karşınızda mahlepli tuzlu kurabiye tarifi

Malzemeler

  • 250 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • un (alabildiği kadar)
  • çörekotu, susam

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Yapılışı

  1. Geniş bir yoğurma kabına tereyağını ve yumurtanın sarısını koyup elimizle karıştırıyoruz. Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, tuzu, sirkeyi ve şekeri koyup güzelce yoğuruyoruz. En son kabartma tozunu ve mahlepi koyup iyice karıştığına emin oluyoruz.
  2. Son olarak eleyerek yavaş yavaş unu koyuyoruz. Yoğurma işlemine devam ediyoruz. Elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar un koymaya devam ediyoruz.
  3. Elde ettiğimiz hamurdan minik minik fındık büyüklüğünde toplar yapıyoruz. Bir kaseye yumurta sarısını çırpıyoruz. Bir tabağa susamı ve çörek otunu karıştırıp koyuyoruz.
  4. Hamur toplarımızı önce yumurtaya sonra susamlı çörekotlu karışıma bandırıyoruz. Hertarafını bulamaya çalışalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.

Not

Mahlepli kurabiye tarifi hazırdır. Afiyet bal şeker olsun…

simge serçe:

View Comments

  • Güzel bir tarif, daha önce mahlepli kurabiye yemiştim, gerçekten çok lezzetli oluyor.