X
    Categories: Yemek TarifleriDünya MutfaklarıEt Yemekleri

Macar Goulash Tarifi

Macar Goulash Tarifi

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 2 saat

Macar Gulaş özellikle kış günlerinde güzel gidebilicek bir et yemeğidir.Bizim damak tadımıza çok yakın olduğundan seveceğinizden eminim.

Malzemeler

  • Dana eti (kemiksiz 1 kg.)
  • Sıvı yağ (15 gr.)
  • Soğan (140 gr.)
  • Domates (300 gr.)
  • Patates (750 gr.)
  • Salça (40 gr.)
  • Maydanoz (15 gr.)
  • Un (15 gr.)
  • Kırmızı biber (15 gr.)
  • Su (1 litre)
  • Tuz

Macar Goulash Yapılışı

  1. Soğan soyulup yemeklik doğranır.Etin fazla yağlı ve sinirli kısımları alınıp 160 gr. olacak biçimde ve küp şeklinde parçalara bölünür.Domatesler soyulur ve çekirdekleri çıkarılıp konkase şeklinde doğranır.
  2. Tencere kızdırılıp çok az yağ konur ve etler içine atılır.Etlerin yüzeyi biraz kızarana kadar kavrulur ve soğan ilave edilip pembeleşene kadar karıştılır.
  3. Sırasıyla domates,salça,un,kırmızı biber ve tuz ilave edilip karıştırıldıktan sonra bir litre su katılır.Bir taşım kaynadıktan sonra ateşi kısılıp yavaş yavaş kaynatılarak 2 saat civarında pişirilir pişme esnasında ara ara karıştırılarak dibine yapışması önlenmelidir.Yemek piştiğinde,tencerede 1/2 litre civarı sos kalmalıdır ve sosun kıvamı çorba akıcılığında olmalıdır.İstenildiği takdirde patates garniturü ile servis edilir.

Not

Macar Gulas çok sulu olarak da yapılabilir.Bu kez adı Gulas çorbası olarak değişir :).

Yunus: