X
    Categories: Tatlı TarifleriŞerbetli Tatlı Tarifleri

Lor Tatlısı Tarifi

lor tatlisi tarifi

Lor Tatlısı Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Sütlü tatlıları sevenlere şerbetli tatlılar biraz ağır gelebilir. Bu lor tatlısı tarifimizi denemeden yine de kesin konuşmayın 🙂

Malzemeler

  • 100 gram irmik
  • 400 gram tatlı lor
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 1 kilo şeker
  • 1 litre su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Lor Tatlısı Yapılışı

  1. Önce şerbetimizi hazırlıyoruz ki ılımaya bırakalım. bunun için öncelikle tenrenein içine şekeri,suyu ve limon suyunu koyalım ve kaynamaya bırakalım. Şeker eriyinceye kadar karıştıralım. kaynayınca ocaktan alıyoruz.
  2. Başka bir tencereye sütümüzü tereyağını koyup ayrıca kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra onu da ocaktan alıyoruz.
  3. Genişçe bir kabın içerisine lor, yumurta ve kabartma tozunu koyuyoruz ve elimizle yoğuruyoruz. Kaynattığımız sütün içine karıştırarak irmiği ilave ediyoruz. Üzerine unu eleyerek koyuyoruz. İstediğimiz hamur kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Hamurumuz ılıdıktan sonra lorlu harcımızla birleştiriyoruz. Daha sonra bir tane buzdolabı poşetinin içerisine dolduruyoruz ve ucunu kesiyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine birer porsiyon olacak şekilde sıkılarak koyulur. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişiriyoruz.
  5. Pişen tatlılarımızı fırından çıkartıp ılıttıktan sonra soğuyan şerbeti üzerine gezdiriyoruz. 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Not

Lor Tatlısı Tarifi hazırdır. Afiyet olsun.

simge serçe: