X
    Categories: Yemek TarifleriEt YemekleriSebze Yemekleri

Kuzu Etli Kereviz Yemeği

kuzu etli kereviz yemegi tarifi

Kuzu Etli Kereviz Yemeği

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 50 Dakika

Kerevizi herkez sevmez, özellikle kokusunu. Ama benim bu tarifimle ne koku kalıyor ne de birşey 😉 Bambaşka bir lezzet haline dönüşüyor.. Hadi sizde Kuzu Etli Kereviz Yemeğini deneyin lezzeti yakalayın…

Malzemeler

  • 2 baş kereviz
  • 1 adet büyük boy patates
  • 12 adet havuç
  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • tuz
  • Yarım bardak portakal suyu
  • Kaynamış sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, kırmızı tatlı toz biber

Kuzu Etli Kereviz Yemeği Yapılışı

  1. Düdüklü tencerenin içine1 yemek kaşığı zeytinyağını ve etleri koyuyoruz. etlerin üzerini örtecek kadar sıcak su koyuyoruz ve kapağını kapatıyoruz. 15 dakika sonra acıyoruz et suyu cekmiş ve yumuşamış olmalı eğer yumuşamamışsa biraz daha pişirebilirsiniz.
  2. Kerevizleri, patatesi ve havuçların kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. kerevizin sağlam yapraklarını da yemeğe koyup renk verebiliriz.
    Soğanı da yemeklik doğruyoruz. Pişen etlerimizin üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip biraz kavuruyoruz. üzerine salçayıda ekleyip karıştırıyoruz. Pişme derecesine göre ilk olarak havuçları tencereye atıyoruz biraz karıştırıyoruz 5 dakika kadar sonra kerevizleri atyoruz. Yine 5 dakika kadar sonra patatesleri atıyoruz ve hepsini karıştırıyoruz.
  3. Karışımımızın üzerine portakal suyunu ve sebzelerin üzerlerini örtecek kadar sıcak suyu ilave ediyoruz. Bir miktar tuzu renk katması için toz biberiz ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Düdüklü tencerede yaklaşık 15 dakika yeterli olacaktır.

Not

Kuzu Etli Kereviz Yemeğimiz hazırdır. Afiyet olsun.

simge serçe: