X
    Categories: Tatlı TarifleriMeyveli Tatlılar

Kremalı Kabak Tatlısı Tarifi

Kremalı kabak tatlısı tarifi

Kremalı Kabak Tatlısı Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Kremalı kabak tatlısı lezzetiyle ve hafifliğiyle tatlı tercihlerimize öncülük edecek bir tatlıdır. Bu tatlıyı denedikten sonra eminiz ki çok seveceksiniz.

Malzemeler

    • 2 kg soyulmuş balkabağı
    • 10 adet pötibör bisküvi (ufalanmış)
    • 2 su bardağı toz şeker
    • 2 su bardağı ceviz

Kreması için

  • 3 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kremşanti

Kremalı Kabak Tatlısı Yapılışı

  1. Balkabaklarını soyup doğrayıp tencereye alıyoruz.Üzerine şekeri döküyoruz ve kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Pişmiş olan balkabaklarını eziyoruz, ufalanmış bisküvi ile karıştırıp ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Kremasını hazırlamak için, sütü tencereye döküyoruz.İçine şeker, un, nişasta ve vanilyayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca kremaya toz halindeki krem şantiyi ekliyoruz ve çırparak kıvamını yumuşatıyoruz.
  3. Kup bardaklara balkabağı püresini paylaştırıyoruz. Üstüne ceviz ve onun da üstüne krema koyuyoruz. Bir tur daha, balkabağı ve krema koyup ceviz ekliyoruz. Üzerini cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Not

Kremalı kabak tatlısı tarifi hazır.Bu enfes lezzeti bir kaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

Yunus: