X
    Categories: Yemek TarifleriBakliyat Yemekleri

Kinoalı Kısır Tarifi

Kinoalı Kısır Tarifi

Kinoalı Kısır Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Gün sofralarının olmazsa olmazı kısır tariflerine bir yenisini ekledik.Yazın yaklaşmasıyla daha çok yapmaya başlayacağımız kısır tarfilerinden kinolı kısır tarifini mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

  • yarım su bardağı ince bulgur
  • yarım su bardağı kinoa
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 dal taze soğan
  • 2 adet salatalık
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım demet maydanoz
  • karabiber, pulbiber, nane, sumak, kimyon
  • tuz
  • yarım limon suyu
  • nar ekşisi (arzuya göre)

Kinoalı Kısır Yapılışı

  1. Öncelikle bulgura tuz ilave edip üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz.Üzerini kapatıp bulguru kabarması için bırakıyoruz.
  2. Kinoaya güzelce yıkayıp bir su bardağı su ekleyerek suyunu çekene kadar kaynatıyoruz.Bulgur ile karıştırıp salçaları ekleyip harmanlıyoruz.
  3. Bir taraftan taze soğan, salatalık, domates ve maydanozu yıkayıp ayıklayıp küçük küçük doğruyoruz.Bulgur ve kinoalı karışıma ekleyip baharatlarımızı, tuz, zeytinyağı ve limon suyu ekleyip karıştırıyoruz.

Not

Tam bir protein deposu olan kinoa kısır tarifine çok yakıştı.Kinoalı kısır tarifi afiyet olsun.

duygu: