X
    Categories: Yemek TarifleriHamurişi Tarifleri

Kaymaklı Poğaça Tarifi

kaymakli pogaca tarifi

Kaymaklı Poğaça Tarifi

Kaç Kişilik: 10-12

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Tavşan kanı bir çay yanında Kaymaklı Poğaça, bolca sohbet muhabbet gibisi yoktur…

Malzemeler

  • 150 gram kaymak
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 çay kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 cimdik tuz
  • un (alabildiği kadar)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağı

Kaymaklı Poğaça Yapılışı

  1. Karıştırma kabımızın içine 1 adet yumurtayı, kaymağı, rendelenmiş beyaz peyniri, yoğurdu, tuzu ve yağı alıp karıştırıyoruz.
  2. Üzerine kabartma tozunu ve unu eleyerek yavaş yavaş döküp yoğuruyoruz. Hamurumuz elimizde yapışmayacak şekilde olmalı, buna göre unu ilave ediniz. yaklaşık 3 bardak yeterli olacaktır.
  3. Hamurumuz istediğimiz kıvama gelince ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Not

Kaymaklı Poğaça Tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

simge serçe: