X
    Categories: Yemek TarifleriSebze YemekleriVejeteryan Yemek Tarifleri

Karışık Kızartma Tarifi

Karışık Kızartma Tarifi

Karışık Kızartma Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Evet evde kızartma yapmak en zor tariflerden birisidir.Daha doğrusu hazırlaması kolay pişirmesi zor:) Ama bugün vereceğim karışık kızartma tarifi işinizi kolaylaştıracak bazı tavsiyeler içeriyor.

Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 10 adet biber
  • 3 adet patates
  • sıvı yağ (kızartmak için)
  • tuz

Sosu için

  • 6 adet domates
  • 3 diş sarımsak dövülmüş)
  • tuz

Karışık Kızartma Yapılışı

  1. Kızartacağımız tüm malzemeleri güzelce yıkayıp kuruluyoruz.
  2. Ardından iki adet tava alıyoruz ve içerisine sıvı yağ dolduruyoruz.İki tavayıda ocağa alıp ısınmaya bırakıyoruz.
  3. Bu sırada patlıcanları alacalı soyup yarım santim kalınlığında dilimliyoruz.Bir tavada kızartırken diğer tavada kızartmak için patatesleri soyup uzunlamasına dilimliyoruz.İkinci tavada da patatesleri kızartıyoruz.
  4. Bu arada kızaracak diğer malzemeleri doğramaya devam edebiliriz.Kabakların dış kabuklarını kazıyıp patlıcanları doğradığımız gibi doğruyoruz.Biberlerinde çekirdekli kısımlarını çıkartıp ortadan ikiye kesiyoruz.Havuçlar çabuk kararacağı için tavaya atmadan önce kabuklarını soyup patates gibi dilimeyebiliriz.
  5. Sırasıyla patlıcanlardan sonra kabak ve biberleri kızartıyoruz.Patateslerden sonra da havuçları pişirerek kızartma işlemini tamamlıyoruz.
  6. Tabi bu işlemlerin arasında fırsat bulabilirseniz sosu için domatesleri rendeleyip sarımsak ve tuzu ilave ederek suyunu çekene kadar pişirebilirsiniz.

Not

Ama gerçekten karışık kızartma tarifi o kadar lezzetli oluyor ki uğraştığınıza değecek.Şimdiden aifyet olsun.

duygu: