X
    Categories: Aperatif TariflerBalık ve Deniz ÜrünleriMeze Tarifleri

Karides Tava Tarifi

Karides Tava

Karides Tava Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

Deniz ürünlerinin gözdesinden biri olan karides tava tarifini vereceğiz bugün de. Karides tava hem leziz hem de görünümüyle misafirlerinizin iştahını açacaktır.

Malzemeler

  • 1 kilo karides
  • 2 litre su
  • iki kaşık sirke
  • iki kaşık tuz
  • 1 kaşık tereyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı ile pul biber
  • Yeteri kadar tuz

Karides Tava Tarifinin Yapılışı

  1. İlk olarak karideslerimizi yıkıyoruz ve 2 litre suyumuzu bir ten cereye alıp içine iki kaşık sirkemizi ve iki kaşık tuzumuzu ilave edip kaynatıyoruz. Bu karışıma karideslerimizi ekleyip haşlıyoruz. Karideslerimizi haşladıktan sonra kabuklarını temizleyelim. İki diş sarımsağımızı soyup uzunlamasına iki dilim haline getiriyoruz.
  2. Bir tavaya 1 kaşık tereyağımızı alıp eritiyoruz içine de sarımsaklarımızı ilave edip kavuruyoruz. Sarımsaklarımızı tavamızdan alıp çöpümüze atıyoruz ve karideslerimizi tavaya ilave ediyoruz. Karideslerimizin her iki yüzüne de kızartıyoruz. Üzerine 1 kaşık pul biberimizi ve bir miktar da tuzumuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Not

Karideslerimiz servise hazır afiyet olsun.

duygu: