X
    Categories: Pratik TariflerPratik Yemek TarifleriYemek TarifleriBalık ve Deniz Ürünleri

Karides Güveç Tarifi

Karidesli Güveç Tarifi

Karides Güveç Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Karides güveç balık sofralarının olmazsa olmazlarından biridir.Muhteşem bir menünün tamamlayıcısı olan karides güveç tarifi gerçekten çok da lezzetli.

Malzemeler

  • 250 gr. ayıklanmış karides (çim çim olursa daha iyi olur)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dal yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz, karabiber ve toz kırmızı biber

Karides Güveç Yapılışı

  1. Çok fazla zamanınızı almayacak olan pratik karides güveç tarifimizin yapımışna başlamadan önce ufak bir tavsiyem olacak.Eğer dondurulmuş karides kullanacaksanız karides miktarını biraz arttırmanızı öneririm.
  2. Daha sonra tereyağını tavamıza alıyor ve eritmeye başlıyoruz.O sırada taze soğanımızı ayıklayıp iri iri doğruyoruz ve tereyağında bir kaç tur kavuruyoruz.
  3. Ardından sarımsak ve kardeslerimizi de tavaya alıp biraz kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Son olarak baharat ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.Ve güveç kaplarımıza paylaştırıyoruz.
  4. 180 derece ısıtılmış fırına karides güveçlerimizi koyup.Mis gibi kokular gelipte suyunu çekene kadar pişriyoruz.

Not

Dilerseniz karides güveç tarifi‘ni yaptıktan sonra güveçlerin üzerine maydanoz serperek de servis edebilirsiniz.

duygu:

View Comments