X
    Categories: Kek ve Tart TarifleriTatlı Tarifleri

Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 45-50 Dakika

Havuçlu cevizli kek tarifi gerçekten çok lezzetli oluyor.Bir de tarçının mükemmel aroması eklendiğinde tadına doyulmaz bir lezzet olan havuçlu cevizli kek tarifi vazgeçilmez tarif defterinizde yerini alacak.

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 4/3 su bardağı şeker
  • 1 adet büyük boy havuç (rendelenmiş)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı ceviz içi (küçük küçük parçalanmış)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı un

Havuçlu Cevizli Kek Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp güzelce çırpıyoruz.Ardından yoğurt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Tarçın, vanilya kabartma tozu ve unu eleyerek kabımıza ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Küçük boy bir fırın kabını güzelce yağladıktan sonra fırınımızı 180 derecede ısınmaya bırakıyoruz.
  3. Kek harcımızın üzerine havuç ve cevizi de ekleyip karıştırıyoruz.Ve yağlamış olduğumuz fırın kabına döküyoruz.Önceden ısıtıığımız fırında içi de iyice pişene kadar pişiriyoruz.

Not

İşte bu anne keki dedirtecek havuçlu cevizli kek tarifi servise hazırdır.Afiyet olsun.

duygu: