X
    Categories: Tatlı TarifleriMeyveli Tatlılar

Havuç Tatlısı Tarifi

Havuç Tatlısı Tarifi

Havuç Tatlısı Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Havucun yemeklerden salataya kadar pek çok kullanım alanı vardır.Bugün de nı yapacağız.Ceviz ve havucun buluşması olan bu havuç tatlısı tarifini severek tüketebilirsiniz.

Malzemeler

  • 5 adet havuç
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı ceviz (çekilmiş)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • kırık çiğ badem veya hindistan cevizi

Havuç Tatlısının Yapılışı

  1. Havuç tatlısı yapımına havuçların kabuklarını soyup rendeleyerek başlıyoruz.
  2. Diğer tarafta tenceremize süt ve nişastayı koyup karıştırıyoruz.Üzerine havuç ve şekerimizi ekliyoruz.
  3. Havuçlar yumuşayana kadar güzelce pişiriyoruz.Ara ara karıştırmayı ihmal etmeylim.
  4. Ocağın altını kapatıp ceviz ve tarçını ekliyoruz.Güzelce karıştırıp küçük boy bir tepsiye yayıyoruz.
  5. Buzdolabında 2-3 saat kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis edebiliriz.

Not

Havuç tatlısının üzerine hindistan cevizi serperek de servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

duygu: