X
    Categories: Yemek TarifleriDünya MutfaklarıSos Tarifleri ve Marinasyon

Gravy Sos Tarifi

gravy sos nasıl yapılır

Gravy Sos Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

İngilizlerin meşhur roast beef tarifinin olmazsa olması gravy sostur. Ama ben gravy sosu her et yemeğinde seviyorum. Hatta haşlanmış patatesin üzerine bile çok yakışır. Hazırladığımız gravy sosu buzdolabında bir kavanozun içinde 2 gün bekletebilir, ya da dondurucuya atıp 2 ay muhafaza edebilirsiniz. Isıtıp servis yapabilirsiniz. 😉

Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 bardak et suyu (1 bardak suda eritilmiş 1 adet dana bulyon da olur)
  • 1 bardak tavuk suyu(1 bardak suda eritilmiş 1 adet tavuk bulyonda olur)
  • tane karabiber
  • 3 kaşık tereyağı
  • 4 kaşık un

Gravy Sos Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk suyunu ve et suyunu karıştıyoruz. Daha sonra soğanı ince ince doğruyoruz.
  2. Bir tavanın içine tereyağını koyup eritiyoruz. Unu yakmamak için kısık ateşte sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Yağ kavrulunca içine karabiberleri ve soğanları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Soğanlar pembeleşince yavaş yavaş karıştırdığımız tavuk ve et suyunu koyuyoruz. Güzelce karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz. Sos istediğimiz kıvama gelince ocaktan alıyoruz ve süzgeçten geçirip sosluğa koyuyoruz.

Gravy Sos – Tarif Önerisi

Gravy sos hazırdır. Roast beef ile mükemmel uyumu yakaladığı gibi bütün et veya tavuk yemekleri ile sunabilirsiniz. Hatta patates püresi ile servisi daha da güzelleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.

simge serçe: