X
    Categories: Yemek TarifleriSebze YemekleriZeytinyağlı Yemek Tarifleri

Patatesli Girit Kabağı Dolması Tarifi

Girit Kabağı Dolması

Patatesli Girit Kabağı Dolması Tarifi

Kaç Kişilik: 5

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Biraz da Girit mutfağından tariflerle sofralarımızı renklendirelim. Hadi Girit kabağı dolması yapalım. Tarifimizi hemen sizlerle paylaşıyoruz.

Malzemeler

  • 10 tane girit kabağı
  • 2 adet patates
  • 1 çay bardağı ile süt
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 çay kaşığı ile tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 kase kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Girit Kabağı Dolması Tarifinin Yapılışı

  1. İlk olarak kabaklarımızın başnı kesiyoruz ve içini oyuyoruz. Kabaklarımızı bir tencerenin içinde biraz tuz ile haşlayıp sonra çıkartıp soğuk suya batırıyoruz. Kabaklarımızın suyu süzülürken patateslerimizin haşlıyoruz ve kabuklarını soyup eziyoruz. Patatesimizi sütümüzü, yağımızı ve tuzumuzu ilave ediyoruz.
  2. İyice karıştırıp koyu kıvama gelince kabaklarımızın içini bunlarl dolduruyoruz ve üzerine kaşar peynirimizi ekleyip fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Not

Afiyet olsun.

duygu: