X
    Categories: İçecek Tarifleri

Gelincik Şerbeti Tarifi

Ev Yapımı Gelincik Şerbeti Nasıl Yapılır

Gelincik Şerbeti Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 1 saat Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Ben ambalaj içerisinde meyve suları tüketmemeye özen gösteriyorum. Bu sebepten içeçeklerimi kendim hazırlıyorum. Gelincik şerbetini de fazlaca yapıp buzdolabında bulunduruyorum ki yazın sıcak günlerinde içine buz atıp serinlememize yardımcı oluyor… Sizde içeçeklerinizi kendiniz yapmak isterseniz şuanda sokaklarda, bahçelerde, parklarda yerini alan gelincik çiçeklerini toplayarak gelincik şerbeti tarifi ile başlayabilirsiniz. Zaman alıyor uğraştırıyor diye düşünmeyin inanın bana tadı size bütün uğraşınızı unutturacak 😉

Malzemeler

  • 250 gram gelincik çiçeği
  • Yarım kilo toz şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • 10-20 adet karanfil
  • 1 litre su

Gelincik Şerbeti Yapılışı

  1. Öncelikle gelinciklerin üzerlerindeki yaprakları ve dalını kopartıyoruz. Çiçeğin dibindeki siyah yerleri kesiyoruz. (bu işlemi çiçeği ikiye katlayıp yaparsanız istemediğimiz siyahlık kıyıda kalıyor tek hamlede makasla daha rahat kesersiniz.)
  2. Kalan kırmızı yaprakları bir kaç kez süzgeç yardımı ile güzelce yıkayıp, süzüyoruz. Böylece içindeki tozları ve polenleri gitmiş oluyor.
  3. Daha sonra tencerenin içine gelincik yapraklarını, karanfilleri ve suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz. İyice kaynayıp rengini saldıktan sonra tencerenin içinden yaprakları çıkartıyoruz ve atıyoruz.
  4. Kaynamakta olan suya şekeri koyuyoruz. Dikkatlice karıştırarak erimeye bırakıyoruz. (üzerinize sıçrarsa leke yapabilir dikkatli olmakta fayda var;).
  5. Şeker de eridikten sonra limon suyunu koyuyoruz. Ve ocağın altını kapatıyoruz.
  6. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Gelincik Şerbeti – Tarif Önerisi

Gelincik şerbeti tarifi hazırdır. Gelincik şerbetinin miktarını fazlaca ayarlayıp buzdolabınızda organik bir içeçek olarak saklayabilirsiniz. Yazın sıcak günlerinde bardakların içine buz ilave edip servis yapabilirsiniz. Hatta dilerseniz kavrulmuş badem ya da çam fıstığı ile süsleyerekte sunabilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun…

simge serçe: