X
    Categories: Tatlı TarifleriMeyveli TatlılarSütlü Tatlı Tarifleri

Frambuaz Soslu Muhallebi Tarifi

Frambuaz Soslu Muhallebi Tarifi

Frambuaz Soslu Muhallebi Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Muhallebi frambuaz sosuyla buluştu ve ortaya harika bir lezzet çıktı.O zaman hemen frambuaz soslu muhallebi tarifine geçelim.

Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 6 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Frambuaz Sosu için

  • 1 su bardağı frambuaz
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Frambuaz Soslu Muhallebi Yapılışı

  1. Öncelikle muhallebinin yapımına başlayalım.Süt, pirinç unu ve şekeri bir tencereye koyup koyulaşana kadar devamlı karıştırarak pişirelim.Koyulaşmaya başlayınca içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave edelim.
  2. Frambuaz sosu için bir tarafta nişastayı ayırmış olduğumuz sudan 3 yemek kaşığı alarak açalım.Ardından tencereye frambuaz, şeker ve suyun geri kalanını ekleyip kıvam alana kadar pişirelim.Daha sonra nişastayı da ekleyelim.Kıvam alınca ocaktan alalım.
  3. Servis kaplarına önce frambuaz sosu üzerine muhallebi en üstede de frambuaz sosu gezdirerek ılınmaya bırakalım.

Not

Frambuaz soslu muhallebiyi servis ederken frambuaz ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

duygu: