X
    Categories: Aperatif TariflerPratik TariflerPratik Yemek TarifleriYemek Tarifleri

Fırında Patates Püresi Tarifi

Fırında Patates Püresi Tarifi

Fırında Patates Püresi Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Patates püresini sevmeyen yoktur hele ki kaşar peynirli olunca… Ama bu fırında patates püresi tarifi ile sevginiz daha da güçlenecek ve yedikçe karşı konulmaz bir hal alacaktır 🙂

Malzemeler

  • 2 adet büyük patates
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz

Fırında Patates Püresi Yapılışı

  1. Patatesleri kabuklarıyla birlikte güzelce yıkayıp kuruluyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında ızgara telinde yaklaışık 30 dakika yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  2. Pişen patatesleri çıkartıp tam ortasından kesiyoruz. Ve kaşık yardımı ile dikkatlice içlerini çıkartıyoruz.
  3. Bir kapta patateslerin içlerini tereyağını ve kaşarı güzelce karıştırıyoruz. Ve bu karışımı içleri boşalan patateslere tekrar tepelemesine dolduruyoruz.
  4. Ve sıcak fırınımızda yaklaşık 10 dakika daha pişiriyoruz.

Not

Fırında patates püresi tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

simge serçe: