X
    Categories: Pratik TariflerPratik Yemek TarifleriYemek TarifleriTavuk Yemekleri

Fırında Kremalı Tavuk Tarifi

Fırında Kremalı Tavuk Tarifi

Fırında Kremalı Tavuk Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Tavuk yemekleri arasında en sevdiğim fırında kremalı tavuk tarifini vereceğim.Hem yapımı çok pratik hem de çok leziz olan bu fırında kremalı tavuk tarifini mutlaka denemenizi öneririm.

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 8 adet mantar (ince doğranmış)
  • 1 paket krema
  • tuz
  • karabiber
  • yarım su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)

Fırında Kremalı Tavuk Yapılışı

  1. Öncelikle tavuğu bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyerek ön pişirme işlemine tabi tutuyoruz.Pişen tavukların suyunu bir kenara ayırıp tavukları fırın tepsisine diziyoruz.
  2. Üzerine mantar, karabiber, tuz ve kremayı gezdirip önceden 170 derece de ısıtılmış fırına veriyoruz.Mantarlar yumuşayana kadar pişirme işlemine devam ediyoruz.
  3. Mantarlar yumuşadıktan sonra üzerine kaşar peyniri serpip peynirler eriyene kadar yaklaşık 10 dakika daha fırında pişiriyoruz.Sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Not

Tavukları pişirdiğimiz tavuk suyunu elbette atmıyoruz.Fırında kremalı tavuk tarifinin yanına çok yakışan pilav ile değerlendiriyoruz.Arpa şehriyeli pilav tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

duygu: